HTML

200SX projekt

Építgetek egy 200SX driftautót utcára és ezzel is járok. Képek, sztorik, öröm, üröm, pajtik. Lehet becsúszik majd egy kis AE86 téma is. Meg talán egy kis póker. Meg mittomén.

Linkblog

Friss topikok

  • sayyestovodka: várom további beszámolókat, jó kis blog! :8 (2017.12.04. 18:33) Csak, hogy Karottának ne legyen igaza
  • Z0tya: CSak kár, hogy az utcán vereted... (2010.05.17. 10:22) Az első tánc
  • bodoo: Hello! Téged nemigen szeretnek az istenek, vagymi... 2 éve építgetek egy 200sx-et, mondjuk, én fil... (2009.06.19. 07:14) Szigorúan 18+
  • sayyestovodka: @zsp: látom az egyenlők között is vannak egyenlőbbek. engem a minap egy hasonló (csak sokkal vicce... (2009.02.27. 14:54) Deus proponit, sed Homo disponit
  • zsp: "régi, humán beállítottságú, faszfej baráti társaságomat új, reál beállítottságú, jófejre cserélné... (2009.01.22. 23:02) Csekély értelmű medvebocsoknak

Címkék

200sx (5) adamo (1) ae86 (1) átbaszás (1) autólopás (1) autóvásárlás (1) coilover (2) d2 (1) drift (1) ebay (1) ecu (1) élmények (1) első (1) felújítás (1) francia (1) gabi (1) hazugság (1) heroin (1) hibalista (1) hirdetés (1) homó (1) intercooler (1) kaland (2) karcolgatás (1) lány (1) lefúvószelep (1) lsd (1) natúr (1) pénz (1) pisti (1) racing (1) roncs (1) sárhüvely (1) sper (2) szefós (1) terv (1) teszt (1) turbó (1) vagizás (1) Címkefelhő

Szigorúan 18+

Dacika o_O 2009.03.15. 14:17

Kurva sokszor nekifogtam ennek a beegyzésnek a megírásához, de mindig annyira szar kedvem lett, hogy abbahagytam. Ráadásul gyűlölöm a  panaszkodó cikkeket, főleg akkor amikor dühös panaszkodásról van szó. A panaszkodás tipikus magyar szokás, és a magyaroknál kevesebb dolgot lehet jobban utálni ebben az országban. Terveim szerint vicces cikk lett volna, amiből az derül ki, hogy tényleg az egész világ engem szopat, de lepattan rólam mint a Crysis Nanosuitról, csak sajnos mindig kitört belőlem a hisztériás kisgyerek. Nem állok tovább ellen, íme:

A fasszopó TIR biztosító története, avagy lopás, mint üzletpolitika

 

A sztori egyszerű. A kocsimat televágták, baleseti bejelentő kitöltve, tanú mint a tenger, jöhet a kárfelvétel, majd a huzakodás a biztosítóval, hogy mennyit is fizessen.

Úgy is kezdődött, ahogy az rendesen szokott. Beadtam az anyagokat, az utolsó lehetséges dátumig természetesen nem válaszoltak, utána megírták, hogy szakértői véleményre van szükség. A szakértő valószínűleg minden nap kap egy ötszázast amikor nem veszi fel a szemlét, ezért ennek a 15 perces eseménynek a megszervezése 6 hetembe került és körülbelül 70 telefonhívásba.

Innen kezd el eggyel érdekesebb lenni - de még mindig nem elég érdekes ahhoz, hogy ne szégyeljek ilyen kaliberű bejegyzést írni - a dolog. A fasztaliga TIR biztosító - akik indulhatnának a legkommunistább honlapnak járó díjért is -, miután kivárta ismét a maximális válaszadási határidőt, megírta, hogy a szakértői vélemény szerint ez a káresemény a két autó között nem jöhetett létre. Mi a faszom? Amúgy vicces, hogy már a főoldalon mentegetőznek, hogy ők a "JOGSZERŰ KÁRIGÉNYEKET" kifizetik.

Elslattyogtam egy ügyvéd barátomhoz, aki óriás szájhúzás mellett vállalta, hogy ír egy fenyegető levelet nekik. Felsoroltuk a tanúkat - én, a sofőr, a sofőr főnöke, a szerelő aki javította az ő kocsijukat, valamint 3 munkatársam -, újra leírtuk az eseményt és mindenféle rettenetes dolgot helyeztünk kilátásba. A válasz röviden: takarodjunk a gecibe.

Tehát, most megindul egy valószínűeg 2-3 évig elhúzódó per ez ellen a mocskos szemét dísztárcsatolvaj-banda ellen. Az ügyvédem mondta, hogy ilyen piti szemét ügyet ő amúgy nem vállalna, de annyira pofátlannak tartja a biztosító viselkedését, hogy társadalmi felelősségtudatból megcsinálja.

Hogy miért nevezem tolvajnak ezt a szegény társaságot? Hát azért mert ellentétben egy hétköznapi céggel, ami szolgáltatást kínál tisztességes vagy megérdemelt profit ellenében, ez a cég a teljes bevételét megpróbálja ellopni. Hogy miért éri meg ez neki? Hát azért, mert - hála a magyar igazságszolgáltatás tempójának - rengeteg pénzt tud megforgatni ha visszatartja a kifizetéseket. Néhányan valószínűleg be sem perelik, ami tiszta haszon, és néhány pert véletlenül meg is nyernek. Ilyenkor röhögnek a legjobban valószínűleg.

Ezt az egészet valami geciszemű egy számológéppbe bepötyögte és meggyőzte a vezetőséget, hogy ebben a piaci környezetben, ez a legjövedelmezőbb üzleti stratégia, hiszen ügyfelek megszerzéséhez és megtartásához - a honlapjukból is jól láthatóan - kevésbé érthetnek mint egy szellemi fogyatékos román kurva. És erről a cégben mindenki tud, amit az is alátámaszt, hogy egyáltalán nincs egyik ügyintéző kicsit sem meglepve az ügyön. Jól látszik, hogy az enyém egy az ezerből. Minden fenyegetésre és kérésre monoton hangon szajkózzák a jogászuk által a szájukba csulázott lepattintó szöveget.

A konklúzió: a TIR biztosító minden alkalmazottja, kivéve a portást és a takarító személyzetet, egy mocskos, köcsög, rohadt, büdös, szarrágó tolvaj. Akinek ez a vélemény nem tetszik, az mondjon fel és menjen el egy tisztességes céghez dolgozni. Vagy leginkább dögöljön éhen, hogy következő életében ne csótányként szülessen meg, aki a csatornából kimászva azonnal a füstölgő hátsó kerekem alatt alakul csótánypürévé!

 

 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nissan200sx.blog.hu/api/trackback/id/tr81003484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

D.L.M. (törölt) 2009.04.07. 12:27:45

Mikor lesz folytatás?Ne hagyd abba az írást!

Dacika o_O 2009.04.07. 12:29:57

@D.L.M.: Nem hagyom abba, csak rohadtul rám szakadt a meló és hétvégén sem nagyon voltam számító közelben. De elég sok minden történt, elég látványos dolgok is. Legkésőbb a hétvégéig megírom.

D.L.M. (törölt) 2009.04.20. 13:23:54

Lett volna egy blog ami tetszik....nem folytatod?

DBandesz 2009.04.20. 19:49:52

Szia Dávid!

Most találtam rá az oldaladra, végigolvastam, és a szép kezdet után nagyon elszomorodtam. A CA18DET motorral szerelt autók (ugye csak egy ilyen verzió van) a kedvenceim!

Biztosítókkal amúgy nekem is tele van a hócipőm... embertelen gerinctelen dolgokat hajlandóak megengedni maguknak.

bodoo 2009.06.19. 07:14:26

Hello!
Téged nemigen szeretnek az istenek, vagymi...
2 éve építgetek egy 200sx-et, mondjuk, én fillérekért vettem, "kicsit" kopogott a nemrég felújított motorja. Felújításkor kiderült, a 3. hengernél hiányoztak a hajtókarcsapágyak. Új főtengely, hajtókar. A 2 év alatt 700 km-t sikerült belecsavarni, de, azt legalább élveztem. Most már a motor, fék, futómű tuti, de karosszéria elemek hiánya miatt rohad a kertben tovább.
Tényleg, nincs valakinek elfekvőben 4db S13-as sárvédő...?
süti beállítások módosítása